VOOR 16:00 BESTELD = DEZELFDE DAG VERZONDEN | GRATIS VERZENDING VANAF €75,-

Gebruiksaanwijzing tajine

Voor het eerst in een tajine koken? lees dan deze gebruikshandeleiding tajine en begin met koken. Neem ook een kijkje in de webshop een koop je tajine online.

– Om barsten te voorkomen moet de Tajine voor het eerste gebruik eerst 8 a 9 uur in koud water. Als je de Tajine niet vaak gebruikt, dan kun je het beste elke keer voor gebruik de Tajine een uur in het water zetten voordat je begint met koken.

– Vet de Tagine voor het eerste gebruik aan de binnenkant in met zonnebloemolie (zowel de schaal als deksel). De olie trekt bij een warme temperatuur in de Tajine waarna je de Tajine keer op keer kunt blijven gebruiken.

– De Tajine kan gebruikt worden op een gasfornuis (gebruik een sudderplaat of vlamverdeler), keramische kookplaat (pas wel op voor krassen), in de oven en op houtskool-of houtvuur buiten. Stel de Tajine nooit aan extreme temperatuurwisselingen bloot (bijv. niet rechtstreeks uit de koelkast op het vuur plaatsen of onder koud water houden als de Tajine net van warm vuur afkomt).

Het basisprincipe van het koken met een Tajine is eenvoudig

– Je begint altijd met een scheutje olijfolie, knoflook en uitjes voor de smaak! Snijd alle ingrediënten in grove stukken en zet de schaal van de Tajine op een laag vuur. Vlees onderop dan de groenten en bovenop de kruiden. Zet het deksel op de schaal en laat op een laag vuur sudderen, tot alles gaar is. Af en toe voorzichtig omroeren.

Onderhoud: Was de Tajine met de hand af, met warm water en een stukje citroen om het vet af te nemen. Gebruik een niet-metalen borstel en laat het aardewerk niet in water staan. Laat de Tajine goed drogen om schimmel te voorkomen.

Tagine, marrakech