VOOR 16:00 BESTELD = DEZELFDE DAG VERZONDEN | GRATIS VERZENDING VANAF €75,-

Voorbereiding 20 min!

Geen ramadan zonder Harira soep, wellicht doe jij mee aan de ramadan en weet je precies waarover we praten. Harira soep is namelijk een rijkgevulde soep en wordt bijna dagelijks gegeten tijdens de ramadan. Dat komt o.a. doordat de soep veel ingrediënten met verschillende vitamines bevat.

Wij vonden het daarom de perfecte timing om nu op onze manier Harira soep te maken en dit met jullie te delen. Het is een aanrader, een vullende soep boordevol vitamines en heerlijke smaken, probeer het zelf!

Wat heb je nodig voor 4 personen? 

  • 500 gram rundvlees blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 2 kleine uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook (of 3) geperst
  • 1,5 tl gemalen komijn
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 laurierblaadje
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 runderboullion
  • 2 blikken tomatenblokjes a 400 gram
  • 300 gram kikkererwten
  • 3 el fijngehakte verse korianderblaadjes
  • 3 el fijngehakte verse bladpeterselie

Tip: heerlijke toevoegingen bij de Harira soep zijn: Vijgen, dadels en vers Marokkaans brood!

Bereiding:

Snijd het vlees in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een grote (soep)pan met dikke bodem. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze 5 minuten op laag vuur tot de ui zacht is. Voeg het vlees toe en roerbak het op matig vuur tot het bruin begint te worden.

Ga aan de slag met de verse kruiden! Voeg de komijn, rode paprikapoeder en laurierblaadjes toe en bak ze mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak haar 2 minuten mee terwijl u blijft roeren. Schenk de runderboullion erbij, roer goed en breng hem aan de kook.

Giet de kikkererwten af, spoel ze af en doe ze in de pan. Voeg de tomaten en gehakte koriander en peterselie toe, roer alles goed door elkaar en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat alles 2 uur sudderen. tot het vlees zacht is, roer af en toe. Breng de Harira op smaak met zout en peper en garneer de soep met extra korianderblaadjes.

Eet smakelijk!