VOOR 16:00 BESTELD = DEZELFDE DAG VERZONDEN | GRATIS VERZENDING VANAF €75,-

Voor diegene die tamarakt niet kent, het is een Marokkaanse erwtensoep. Het is zo makkelijk om te maken, gezond en super voedzaam! De tamarakt is zo smaakvol, terwijl het ingrediëntenlijstje niet eens zo lang is. Breng het op smaak met kruiden zoals ras el hanout, kurkuma en komijn. En serveer het in een mooie tajine met wat vers brood, olijfolie en lente-ui en je bevindt je zo in Marokko.

Wat heb je nodig? 2 personen

  • 500 ml water
  • 200 gram spliterwten
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • Scheutje olijfolie

 

Hoe maak je het?

  1. Was de spliterwten goed.
  2. Breng het water aan de kook. Voeg de spliterwten toe als het water begint te borrelen. Zet na ongeveer 5 minuten het vuur op z’n laagst. Laat het dan ongeveer 60 minuten zachtjes verder koken. Je kan ervoor kiezen om het met een staafmixer te pureren tot een gladde massa. Of het langer door te laten koken.
  3. Pak een tajine en voeg een scheutje olijfolie toe. Fruit hier de knoflook in en voeg daarna de spliterwtenmassa toe.
  4. Voeg de kruiden toe en laat het even nog wat verder koken.
  5. Serveer de tamarakt met wat olijfolie, vers brood en wat lente-ui.

 

Voedingswaarde per persoon

  • Energie: 320 kcal
  • Vetten: 20 gram
  • Waarvan verzadigd: 3 gram
  • Koolhydraten: 19 gram
  • Eiwitten: 9 gram
  • Voedingsvezels: 6,5 gram