Tijd om eens wat anders uit te proberen. Het smaakt verrukkelijk!
Ingrediënten:
Bodem
40 gram havermout
10 gram amandelen
1 medjoul dadel
1 tl ras el hanout
Rasp 1/3 sinaasappel
1 tl water/honing
Kwarklaag
200 gram kokosyoghurt
Sap ½ sinaasappel
2 blaadjes gelatine
Optioneel ½ el honing
Toppings
Amandelen
Geroosterde kokos
Dadels
Witte chocolade
Bereidingswijze:
Bekleed een springvorm van 10 a 12 cm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
Rasp de sinaasappel en ontpit de dadel.
Meng alle ingrediënten voor de bodem tot een iets wat plakkerig deeg. Blijft je deeg te droog voeg dan nog wat water of honing toe. Druk je deeg goed aan in de bodem, werkt goed met een natte bodem, en bak de bodem voor 10 minuten. Laat je bodem goed afkoelen voordat je verder gaat.
Pers de sinaasappel uit en roer het sap door de kokosyoghurt.
Maak de gelatine volgens de verpakking en roer dit door het sinaasappel en yoghurt beslag. Zet voor 2 a 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Versier je taartje met jouw favoriete toppings en geniet ervan!
Recente reacties