TAGINE KABELJAUW!
Een gezond en voedzaam Tagine gerecht? Kies voor een stevig witvis zoals kabeljauw of zeebaars. Gebruik altijd verse groenten, de juiste verse kruiden en olijfolie met een rijke en pure smaak!
In Samenwerking met Jadis van The Lemon kitchen: https://thelemonkitchen.nl ontwikkelen wij iedere keer weer mooie nieuwe en vooral gemakkelijke Tagine gerechten waarin de Biologische citroen centraal staat!
Geen Tagine in huis? Bestel nu gemakkelijk het starters pakket en ga direct aan de slag.
Klik hier voor het starterspakket: Tagine starters pakket.
Het Tagine starterspakket bestaat uit: Marokkaanse olijfolie, 4 verschillende soorten verse kruiden rechtstreeks geïmporteerd uit Marokko, kookboek met 500 Tagine recepten, Houten lepel en gebruiksaanwijzing en starters recept.
Recept:
VOORBEREIDINGSTIJD 10 minuten
BEREIDINGSTIJD 45 minuten
TOTALE TIJD 55 minuten
PORTIES 4 personen:
INGREDIËNTEN
- 250 g kabeljauwfilet zonder huid (MSC-keurmerk)
- 1 rode ui
- 3 st tenen knoflook
- 1 biologische citroen
- 3 el extra vierge olijfolie tip: El ouazzania van Tagine
- 1 zoete aardappel
- 4 wortels
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- halve tomaat
- verse doperwten 2 handjes
- 1 el gele rozijnen
- 20 st groene olijven zonder pit
- Benodigde kruiden:
- Raselhanout
- Zwarte peper
- Rode paprikapoeder
- Komijn
- 5 st Snufje saffraan
- Verse peterselie
BEREIDING
-
Vis marineren: minimaal 15 min van tevoren.
-
Leg de kabeljauw in een schaaltje met Raselhanout/zwarte peper klein scheutje olijfolie en uitgeperste knoflook.
-
Ondertussen kun je de groenten voorbereiden. Schil de zoeteaardappel en snijd hem in grove plakjes.
-
Snijd de courgette in grove plakjes. Snijd de wortels in grove plakjes of reepjes. Snijd de paprika in grove stukjes of reepjes. Snijd de tomaat in grove stukken
-
Snijd 3 dunne plakjes citroen de andere helft houd je over om uit te knijpen over het gerecht.
-
Hak de peterselie fijn (hoeveelheid naar keuze)
-
Tagine bereiding:
-
Zet de Tagine op een laag vuurtje en verwarm hierin een flinke scheut olijfolie.
-
Bedek de bodem met stukjes fijngesneden knoflook en ui. Bedek de eerste laag met grove stukjes zoeteaardappel. De tweede laag bedek je met grove stukjes of reepjes wortel vervolgens begin aan de 3e laag. Voeg de grove stukjes courgette toe. Het is tijd om de eerste lagen op smaak te brengen d.m.v. de juiste kruiden te gebruiken. Voeg van iedere kruiden 1,5el toe: raselhanout/zwarte peper/komijn/rodepaprikapoeder.
-
Begin aan de vierde laag: Voeg de reepjes gele paprika toe en de 4 stukjes tomaat.
-
Strooi 2 handjes verse doperwten over het gerecht, gebruik nogmaals naar wens van iedere kruid 1 el en voeg een lepeltje saffraan toe.
-
Leg de gemarineerde kabeljauw filet bovenop. Voeg 3 dun gesneden citroen plakjes toe, voeg de groene olijven toe. Sluit af met fijn gesneden peterselie.
-
Vervanging voor zout: Knijp het laatste restjes van de biologische citroen uit over het hele gerecht voor extra intense smaken.
-
Voeg van iedere kruiden nogmaals 1 el (afgestreken) toe om het gerecht extra smaakvol af te sluiten.
-
Laat ongeveer 40-45 min op laag vuur pruttelen. Let erop dat het niet aankoekt.
Eet smakelijk!
Fotografie en Foodstyling:
The lemon Kitchen – Jadis Schreuder
Website:https://thelemonkitchen.nl
Recente reacties