De Tagine vs The Lemon Kitchen
Jadis van The Lemon Kitchen en ik gaan samenwerken! Ze heeft een mooie culinaire website met eenvoudige recepten en rijke smaken. Ze is zelf receptontwikkelaar, styliste en fotograaf. Haar kookboek verkopen wij trouwens ook. We zijn achter de schermen al even bezig geweest en er staan al een paar Tagine recepten op haar website.
Bekijk hier meer recepten: https://thelemonkitchen.nl/tagine-met-kip-citroen-groenten-pruimen-rozijnen/
Tagine koken met kip, citroen, verschillende soorten groenten, pruimen en rozijnen.
KEUKEN Marokkaans
TREFWOORD gerechten met kip, gezonde gerechten, gezonde recepten, Hoofdgerechten
VOORBEREIDINGSTIJD 5 minuten
BEREIDINGSTIJD 35 minuten
TOTALE TIJD 40 minuten
PORTIES 2 personen
AUTEUR Jadis
TOOLS
-
Tagine (2-3 persoons)
-
Citruspers *of gebruik je handen
INGREDIËNTEN
- Olijfolie
- 2 kipfilets
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 1 biologische citroen
- 1 zoete aardappel
- 1 rode paprika
- 1 aubergine
- 2 wortels
- 1 courgette
- 1 handje groene olijven
- 1 handje pruimen
- 1 handje gele rozijnen
- 1 handje groene olijven zonder pit *geen liefhebber? Ook zonder lekker!
- Kruiden
- Raselhanout
- Rode paprikapoeder
- Zwarte peper
- Kurkuma
- Komijn
- Verse peterselie of koriander
BEREIDING
-
Marineer eerst de kip met een theelepel citroensap, olijfolie, theelepel paprikapoeder en peper.
-
Aanrader is om te koken op gas. Inductie kan ook (zet hem dan in de oven). Zorg ervoor dat je elke paar weken als je, je Tagine regelmatig gebruikt een uur in water zet. Zodat je zeker weet dat hij niet open barst.
-
Zet het vuur heel laag. Begin met een flinke scheut olijfolie en snijd 2 teentjes knoflook fijn en doe in de Tagine.
-
Gebruik een halve rode uit en snijd in grove stukken, voeg toe bij de knoflook.
-
De zoet aardappel snijd je in grote ronde partjes en leg je vervolgens in een rondje neer op de gesneden knoflook en uien.
-
Snijd de wortels in grove stukken en leg neer bovenop de zoete aardappel
-
Voeg 1 theelepel van alle kruiden toe: Raselhanout – rode paprikapoeder – zwarte peper – kurkuma en komijn.
-
Ga verder met stapelen van de volgende laag, voeg grove stukken courgette toe
-
Vervolgens gaan er grove stukken aubergine op, snijd de rode paprika in reepjes en voeg toe na de aubergine.
-
Voeg 1 theelepel van alle kruiden toe of alleen de kruiden die jij lekker vindt: Bijv. Raselhanout- Kurkuma en rode paprikapoeder.
-
Snijd 2 stukken van de biologische citroen af en pers deze uit over het gerecht
-
Voeg een handje rozijnen en pruimen en olijven toe. Leg een gehalveerde citroen bovenop.
-
Voeg naar eigen smaak verse peterselie of koriander toe.
-
Naar eigensmaak kun je nogmaals 1 thee lepeltje kruiden toevoegen over het gehele gerecht
-
Voeg een klein slokje water toe tegen het aanbranden
-
Wacht 35 min, roer nog even en eetsmakelijk!
Meer weten over de smaakmaker citroen? Bestel het kookboek van The Lemon Kitchen via deze link:https://www.detagine.nl/product/the-lemon-kitchen-kookboek/
Recente reacties