VOOR 16:00 BESTELD = DEZELFDE DAG VERZONDEN | GRATIS VERZENDING VANAF €75,-

Ons favoriete Tajine gerecht vooral in de winter. Gemakkelijk te bereiden voor gasten of voor het hele gezin! Het gerecht ziet er niet alleen feestelijk uit, de smaak is fantastisch.

 

Ingrediënten

  • – Lamsvlees
    – 1 à 2 (rode) uien
    – Koreander/peterselie
    – gedroogde pruimen
    – amandelen
    – 1 eetlepel zout
    – 1 eetlepel peper
    – 1 eetlepel gemberpoeder
    – 1 eetlepel paprikapoeder
    – 1 eetlepel kurkuma
    – 2 eetlepels ras el hanout
    – Sesamzaad
    – olijfolie

Voorbereiding:

Zet de tajine op het vuur, om te beginnen zet je het vuur niet te hoog. Doe de olijfolie in de tajine. Leg het vlees hierin en bestrooi met het zout, peper, gemberpoeder, paprikapoeder en de ras el hanout.  Laat het vlees aan alle kanten alvast wat aanbraden (tot het wat bruin begint te worden). Ondertussen snipper je de uien. Dan doe je de uien en de koriander en peterselie (heel fijn gesneden) in de tajine. Als de uien gefruit zijn, doe je water erbij (tot het vlees net onderstaat, liever niet te veel water, want dan wordt de saus te waterig, je kunt altijd op een later moment water erbij doen als het te droog wordt). Nu zet je het vuur lager en laat je de tajine lekker pruttelen totdat het vlees gaar is. Dit duurt in een tajine ongeveer 2 uur. 

Terwijl de tajine pruttelt doe je de amandelen in een bakje en daar giet je heet water op. Zorg dat ze goed onder water staan. Na ongeveer 15 tot 20 minuten kun je het velletje van de amandelen halen. (je kunt natuurlijk ook amandelen kopen die al gepeld zijn. Als het velletje van de amandelen is, zet je een koekepan op het vuur met een laagje olie (gewone zonnebloemolie is prima). Als de olie goed heet is geworden bak je de amandelen hierin, tot ze goudbruin zijn geworden. Laat ze op wat keukenpapier uitlekken.

De pruimen doe je in een pannetje met water (ze moeten net onderstaan, niet te veel water). Daar doe je naar smaak een beetje ras el hanout bij. Laat dit op hoog vuur koken, totdat de pruimen zich lekker hebben volgezogen met het water en het water wat ingedikt is.

Als het vlees in de tajine gaar is, doe je een paar lepels van het water waarin je de pruimen hebt gekookt bij de saus en roer dat goed door elkaar. Dan leg je de pruimen erboven op (verdeel ze mooi over de tajine) en daar strooi je wat sesamzaad op. Dan de gefrituurde amandelen eroverheen draperen. En klaar is de tajine.

Serveer met Marokkaans brood.

Bon appetit!