VOOR 16:00 BESTELD = DEZELFDE DAG VERZONDEN | GRATIS VERZENDING VANAF €75,-

Eigenaresse Nora Ait Chitt runt sinds 2014 De Tagine. Haar Marokkaanse vader en Nederlandse moeder zijn De Tagine en de kookworkshop Tagine koken in 2004 gestart. Zo konden zij op een positieve manier de Marokkaanse cultuur presenteren en de prachtige unieke producten die dit land te bieden heeft.

Nora deelt dezelfde passie en heeft sinds 5 jaar het bedrijf overgenomen. Nora is De Tagine gaan uitbreiden door een online webshop te starten en nieuwe collecties te ontwikkelen in samenwerking met stylisten in Marokko. In de avonduren houdt zij zich bezig met het geven van de Tagine kookworkshops. Door haar activiteiten op social media ontvangt zij inmiddels mensen uit heel Nederland!!  

Nora reist een aantal keer per jaar naar Marrakech om de meest unieke producten en collecties in te kopen. Natuurlijk ook om inspiratie op te doen!

‘’Mijn inspiratie haal ik uit de Nederlandse en Marokkaanse cultuur. Ik probeer een moderne mix tussen het oosten en het westen te creëren’’. Ik sta direct in contact met onze leveranciers, die wij zelf met zorg hebben uitgekozen en waarmee we al jaren unieke collecties maken. Daarnaast dragen we op een positieve manier bij aan de economische ontwikkeling van de lokale gemeenschap in Marokko’’.

 

Interview:

Wat vind jij zo leuk aan je werk?

Het leukste aan mijn werk vind ik dat het zo afwisselend is. Ik ben geen persoon die van 9.00u tot 17.00u op kantoor kan zitten. Ik moet erop uit, afspraken maken, mensen ontmoeten, nieuwe collecties creëren, reizen, events organiseren enz. enz.

Wat vind jij minder leuk aan je werk?

Ik vind de administratie het minst leuke aan mijn werk. Ik hoop dat iemand met een eigen bedrijf zich hierin herkent! Ha ha :).

Je winkel is 3 dagen geopend, wat doe jij op alle andere dagen?

Dat klopt. De winkel is gevestigd in de Gaanbuurt in Giessenburg. Het beleid van de Graanbuurt is dat alle winkels 3 dagen geopend zijn. De Tagine zit met meerdere winkels in één pand en de openingstijden zijn do,vr en za van 10.00 tot 17.00.

Ik ben naast deze dagen verantwoordelijk voor alles in en om De Tagine heen. De inkoop en het ontwikkelen van nieuwe collecties, de administratie. Ik ben zelf verantwoordelijk voor alles achter de schermen van de webshop, hierbij moet je denken aan producten toevoegen, SEO teksten schrijven, promoties maken, voorraadbeheer en het met zorg inpakken van alle pakketten. De productfotografie en de vormgeving van de website wordt gedaan door JB Design. Samen creëren we een mooie eenheid voor De Tagine.  Ook ben ik verantwoordelijk voor al onze social media kanalen, nieuwe acties ontwikkelen en nieuwe events organiseren. Events vind ik overigens het leukst om op te zetten. Tot nu toe waren alle 3 de grote events die ik georganiseerd heb een groot succes!

Tevens geef ik Tagine kookworkshops in de avonduren en houd ik me bezig met de planning en reserveringen, maar ook met de inkoop van alles wat er tijdens zo’n avond nodig is. Inmiddels geven wij wekelijks workshops aan mensen uit heel Nederland en daar ben ik super trots op!

Ook ben ik nu bezig om een leer groothandel op te zetten voor onze eigen ontworpen leren tassen uit Marokko. Ik ben op zoek naar unieke winkels die onze leercollecties willen gaan verkopen. Kortom soms heb ik het gevoel dat ik dagen te kort kom, herken jij dit als ondernemer?

Als ondernemer kun je vrij nemen wanneer je wilt, hoe vind jij dit?

Dat zou inderdaad kunnen, zelf ervaar ik dat het moeilijk is om jezelf vrij te geven. Er is altijd werk en je bent nooit klaar! Je hebt inderdaad de vrijheid om dit zelf in te plannen. Ik heb hier nog steeds moeite mee, omdat ik vind dat ik al mijn energie in mijn bedrijf moet steken. Eigenlijk ben ik van maandag t/m zaterdag met mijn bedrijf bezig. Tegenwoordig probeer ik wel de maandagochtend voor mezelf te houden om te sporten en mijn huishouden te doen, maar zelfs dit lukt niet altijd. Planningen lopen bij mij ook altijd weer anders! Daar moet je tegen kunnen. Voor mij is zondag echt een rustdag.

Ik ervaar de zondag als een relax dag en een dag om leuke dingen te doen met vrienden of familie.

Wat wil jij starters/ondernemers mee geven?

Blijf vooral jezelf! Kijk niet te veel tegen anderen op, waardoor je jezelf gemakkelijker naar beneden haalt. Luister naar jezelf, doe wat jij vindt dat nodig is en niet wat een ander over jouw bedrijf zegt of vindt wat jij moet doen.

Ga je eigen doelen en dromen achterna. Laat je door niemand tegenhouden! We gaan allemaal een keer onderuit, schaam je daar niet voor. Het zal je uiteindelijk verder brengen naar een groter succes! Je leert overal van dag in, dag uit.

Product added successful